60 år med Einhell

Fra en liten håndverksbedrift i Niederbayern til en global aktør.

Einhell Germany AG feirer sin 60-årsdag i 2024. I jubileumsåret kan selskapet se tilbake på en imponerende suksesshistorie: fra en liten håndverksbedrift i Niederbayern til en ledende global aktør på markedet for batteridrevet verktøy og hageutstyr.
Siden grunnleggelsen i 1964 har Einhell utviklet seg til å bli et internasjonalt konsern med over 2700 ansatte over hele verden. Med nesten 50 datterselskaper er konsernet allerede aktivt i mer enn 100 land.

Einhells suksesshistorie

1964

Josef Thannhuber overtar virksomheten til sin onkel Hans Einhell, «Hans Einhell GmbH».

1968

Start på internasjonalisering med flere produksjonssteder i Europa og Asia. 

1987

Den mellomstore familiebedriften blir til det internasjonale aksjeselskapet «Einhell AG».

2015

Lansering av den vellykkede Power X-Change-plattformen. 2017 Einhell når 500 millioner euro i omsetning.

2019

Einhell Welt åpnes for 55-årsjubileet

2022

Einhell når en omsetning på 1 milliard euro for første gang.

2024

Et stort jubileum nærmer seg: Einhell feirer 60 år med suksess!

Josef Thannhuber

Grunnlegger av selskapet

Vi startet med én ansatt og omsatte for bare 60 000 DM det første året. Når jeg tenker tilbake på det i dag, er det helt utrolig. Det var tider som var svært utfordrende, men likevel gikk vi modig videre. Vi var et globalt selskap uten å være klar over det, for dette begrepet ble først skapt langt senere. Drømmen, lidenskapen og den urokkelige troen på det vi gjorde, gjorde oss til det vi er i dag. Når jeg ser på selskapet i dag, blir jeg imponert over hvordan alt har utviklet seg, og hvordan vi nå er en av de ledende leverandørene av batteridrevne enheter.

Andreas Kroiss

ADMINISTRERENDE DIREKTØR

„Da jeg var på forretningsreise i Australia i 2009, var trenden mot batteridrevne enheter allerede tydelig merkbar der. I Europa var det, med unntak av batteridrevne skrutrekkere, ingen som var interessert i batteridrevne verktøy i gjør-det-selv-bransjen, fordi kundene ikke var overbevist av ytelsen og utholdenheten. Men jeg trodde på ideen, og utviklet den videre sammen med teamet vårt!“

Vår filosofi Gjennom pålitelig kvalitet og førsteklasses service til et uslåelig forhold mellom pris og ytelse skaper vi frihet og arbeidsglede.

Vi er Einhell

Ekspertisen innen batterier

Einhell Germany AG er et mellomstort selskap med hovedkontor i Landau an der Isar. I 60 år har Einhell-merket stått for løsninger for gjør-det-selv-entusiaster og håndverkere, for hjem, hage og fritid. Fra A for batteridrevet skrutrekker til Z for gjæringssag utvikler og selger Einhell innovative produkter i mer enn 100 land og nesten 50 datterselskaper.
Siden Josef Thannhuber startet som enkeltmannsforetak i 1964, har selskapet vokst til å bli en ærverdig arbeidsgiver for mer enn 2700 ansatte over hele verden. Men Einhell står for mye mer: Vi er de som fortsetter når andre bare så vidt har kommet frem. Det er vi som har enkle løsninger, kvalitet og ekte service til det beste forholdet mellom pris og ytelse. Det er vi som inspirerer med funksjonelle produkter og innovasjoner og skaper ubegrensede muligheter for våre kunders personlige frihet.

Suksesshistorien til en familiebedrift

Da Hans Einhell ba nevøen Josef Thannhuber om å overta selskapet i 1964, hadde den unge gründeren ingen anelse om hvilken suksesshistorie han ville skrive. I dag, 60 år senere, er Einhell Germany AG en av de ledende internasjonale leverandørene innen gjør-det-selv-sektoren. Tiår med hardt arbeid, utrettelig engasjement og fremsynt entreprenørskap har gitt resultater.

 

Hele historien kort fortalt

Dette er Einhell Nordic A/S

Einhell Nordic A/S ble etablert i 2018 og dekker markedene i Danmark, Sverige, Norge og Island. Selskapet eies i fellesskap av Einhell AG og Millarco International A/S. Einhell Nordic A/S har hovedkontor ved Millarco International A/S i Lystrup, Danmark, med salg, utstillingshall, service, produktopplæring med mer, og all distribusjon av Einhells produkter skjer gjennom Millarcos solide logistikksystem i Norden.

Med Einhells omfattende produktsortiment til konkurransedyktige priser og Millarcos langvarige erfaring med det nordiske markedet har Einhell Nordic det best mulige utgangspunktet for å bli en av de ledende aktørene på markedet for elektroverktøy i Norden.

Einhell NO tidslinje:

  • 2018: "Einhell Nordic A/S" opprettet
  • Dekker det nordiske markedet
  • I øyeblikket: 72 ansatte