Vis mer

Personvernerklæring for nettstedet www.einhell.no

Einhell Nordic A/S (heretter kalt "selskapet") takker deg for at du besøker nettstedet vårt og for din interesse i selskapet. Beskyttelse av personopplysningene dine er viktig for oss. Du gir oss personopplysningene dine på frivillig basis. Selskapet behandler disse opplysningene i samsvar med bestemmelsene i EUs personvernforordning.

1. Ansvarlig foretak

Det ansvarlige foretaket for behandling av dataene dine er Einhell Nordic. Unntak fra dette er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Vår kontaktinformasjon er som følger:

Einhell Nordic A/S
Rokhøj 26
8520 Lystrup
Denmark
Email: info-no@einhell.com

Kontaktinformasjon for personvernkontoret er tilgjengelig under punkt 22 nedenfor.

2. Personopplysninger

Personopplysninger er spesifikk informasjon knyttet til personlige eller faktiske omstendigheter ved en spesifikk eller identifiserbar person. Dette inkluderer opplysninger som IP-adresse og nettleserinnstillinger, tittel, riktig navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, fødselsdato og informasjon om dine Einhell-produkter. Som en del av våre tjenester gir vi deg også tilgang, beskyttet av brukernavn og passord. Som en del av denne prosessen lagrer vi brukernavnet og passordet, og hvis nødvendig hvilket kjønn du tilhører. Personlig informasjon som ikke kan knyttes direkte til din faktiske identitet - slik som for eksempel dine favorittnettsteder eller antall brukere på et nettsted - betraktes ikke som personopplysninger.

I tillegg behandler vi tilkoblingen og identifiserer data for din nettleser for å presentere tilpasset innhold for deg.

3. Behandling av personopplysninger

Vi behandler og lagrer ulike typer midlertidige data hver gang du besøker selskapets nettside. Dette inkluderer tilkoblingsdata for datamaskinen som får tilgang til nettstedet, nettsiden(e)/filen(e) du velger og datoen og varigheten for besøket på nettstedet. Vi sjekker også identifikasjonsdata for nettleseren og operativsystemet du bruker, pluss nettstedet som ble brukt til å besøke oss. Personopplysninger slik som tittel, navn, adresse, firma - hvis relevant, fødselsdato, telefonnummer eller e-postadresse og informasjon om dine Einhell-produkter, samles bare inn hvis du oppgir dette frivillig som en del av en registrering, undersøkelse, konkurranse, i forbindelse med signering av en kontrakt eller ved forespørsel om informasjon.

4. Spesifisert bruk og spredning av personopplysninger

Selskapet bruker personopplysningene fra deg til formål som teknisk administrasjon av nettstedet, tjenesteytelser, kundeadministrasjon, forbedringer av nettstedet, produktrelaterte undersøkelser og markedsføringsformål bare i den grad det er nødvendig for hvert enkelt formål.

5. Rettsgrunnlag for databehandling

Rettsgrunnlaget for behandling av dine personopplysninger avhenger av formålet som ligger til grunn for behandlingen. 

5.1 Teknisk administrasjon av nettstedet

Rettsgrunnlaget for behandling av personopplysninger for formålet som er spesifisert over, er art. 6(1) lit. B i personvernforordningen (GDPR), dersom det foreligger et kontraktsforhold med deg. Dersom det ikke foreligger noe kontraktsforhold mellom selskapet og deg, er det juridiske grunnlaget for databehandlingen art. 6(1) lit. f GDPR. Overføring av personopplysninger (se figur 2) er nødvendig for å opprette forbindelse til nettstedet og vise innholdet på nettstedet.

5.2 Tjenesteytelser

Rettsgrunnlaget for behandling av personopplysninger for formålet som er spesifisert over, er art. 6(1) lit. b GDPR. Vi leverer våre tjenester som en del av det å oppfylle kontraktsmessige forpliktelser. Vi kan ikke oppfylle kontrakten med deg dersom vi ikke kan behandle dine personopplysninger.

Vi lagrer personopplysninger i forbindelse med følgende tjenester som er tilgjengelige på vårt nettsted:

  • Nyhetsbrev

5.3 Google Analytics

Rettsgrunnlaget for behandling av personopplysninger ved bruk av Google Analytics, er art. 6(1) lit. f GDPR. Vi trenger statistisk informasjon om bruken av nettstedet for å gjøre den mer brukervennlig, for å gjennomføre besøksmålinger og for å foreta markedsundersøkelser.

Dette nettstedet bruker Google Analytics, en webanalysetjeneste fra Google Inc. (heretter: Google). Google Analytics bruker informasjonskapsler, såkalte "cookies”. Dette er tekstfiler som lagres på datamaskinen din og forenkler analysen av din bruk av nettstedet. Informasjonen som genereres av informasjonskapselen om din bruk av nettstedet, overføres vanligvis til en Google-server i USA, der den lagres. På grunn av aktiveringen av IP-anonymisering på dette nettstedet forkorter Google IP-adressen din innenfor medlemslandene i EU og landene som er omfattet av EØS-avtalen. Bare i unntakstilfeller overføres en fullstendig IP-adresse direkte til en Google-server i USA og forkortes der. Google bruker denne informasjonen på vegne av operatøren av dette nettstedet for å vurdere din bruk av nettstedet, utarbeide rapporter om nettstedsaktiviteter og levere andre tjenester til nettstedoperatøren knyttet til nettstedet og bruken av internett. IP-adressen som overføres av nettleseren din til Google Analytics, blandes ikke med andre Google-data.

Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen din ved å velge innstillingene for dette i nettleserprogramvaren. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du gjør dette, kan du kanskje ikke bruke alle funksjonene på dette nettstedet fullt ut. Du kan også hindre at dataene som genereres av informasjonskapselen om din bruk av nettstedet (inkludert din IP-adresse), samles inn og behandles av Google, ved å laste ned og installere det tilgjengelige tilleggsprogrammet for nettleseren på følgende kobling: Nettlesertillegg for deaktivering av Google Analytics. Nettlesertillegg for å deaktivere Google Analytics..

I tillegg eller som supplement til nettlesertillegget kan du deaktivere sporing av Google Analytics på nettstedet vårt ved å klikke på denne koblingen. Dette vil installere en reservasjon mot informasjonskapsler på enheten din. Den vil hindre at Google Analytics samler inn opplysninger for dette nettstedet og for denne nettleseren så lenge informasjonskapselen er installert på datamaskinen din.

5.4 YouTube-videoer

Vi bygger inn YouTube-videoer på noen av våre nettsteder. Leverandøren av de aktuelle plugin-modulene er YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Når du besøker et nettsted med YouTube-plugin-modulen, opprettes en forbindelse til serverne i YouTube. YouTube blir dermed varslet om hvilke nettsteder du besøker. Hvis du er logget inn på din YouTube-konto, kan YouTube knytte surfehistorikken din til deg personlig. Du kan unngå dette ved å logge deg ut fra din YouTube-konto.

Når en YouTube-video startes, bruker leverandøren informasjonskapsler til å same inn opplysninger om brukersamhandlinger.

Hvis du har deaktivert lagring av informasjonskapsler for Google Ad-programmet, trenger du ikke bekymre deg om denne typen informasjonskapsler når du ser på YouTube-videoer. Men YouTube samler også inn ikke-personlig brukerinformasjon i andre informasjonskapsler. Hvis du ønsker å hindre dette, må du blokkere informasjonskapsler slik at de ikke lagres på nettleseren din.

Du finner mer informasjon om datavern på "Youtube“ i leverandørens personvernerklæring på: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

5.5 Google Maps

Dette nettstedet bruker Google Maps API for å vise geografisk informasjon visuelt. Når du bruker Google Maps, samler, behandler og bruker  Google data om brukernes kartfunksjonsbruk. Du kan få mer informasjon om databehandling av Google i Googles datavernerklæring. Der kan du også endre innstillingene for beskyttelse av dine personopplysninger i personvernsenteret.

5.6 Bruk av skriptbibliotek (Google Webfonts)

Vi bruker skriptbibliotek og skriftbibliotek på nettstedet, slik som for eksempel Google Webfonts, for å vise innholdet riktig og i en grafisk tiltalende form på alle nettlesere (https://www.google.com/webfonts/). Google Webfonts brukes til å unngå gjentatte nedlastinger til nettleserens hurtigbuffer. Hvis nettleseren ikke støtter Google Webfonts eller blokkerer tilgangen, vil innholdet vises i standardskrift.

Ved åpning av skriptbibliotek eller skriftbibliotek opprettes det automatisk en forbindelsen til bibliotekleverandøren. Det er teoretisk mulig for leverandørene å samle inn data om disse bibliotekene - selv om det fremdeles er uklart om dette gjørs og hvorfor de eventuelt skulle gjøre det.

Du finner personvernretningslinjene for bibliotekleverandøren Google her: https://www.google.com/policies/privacy/

5.7 Issuu

Vårt nettsted bruker en JavaScript-kode til å bygge inn et Flash-program (Flash plugin-modul) fra Issuu Inc., 131 Lytton Ave, Palo Alto, CA 94301, USA (heretter: Issuu). Dette gjør det mulig å hente frem trykte publikasjoner som e-dokumenter.

Issuu bruker informasjonskapsler som gir mulighet til å analysere din bruk av nettstedet. Issuu vil da hente og lagre personopplysninger som IP-adresse og informasjon om tidspunkt og varighet for bruken. Overføringen skjer hvis du har aktivert JavaScript i nettleseren din. Du finner mer informasjon om Issuus bruksbetingelser og personvernerklæring ved å besøke https://issuu.com/legal/privacy.

Hvis antisporingsfunksjonen er aktivert i nettleseren, vil ingen eksterne Issuu plugin-moduler bli lastet uten samtykke, bare referansen til dette alternativet vil bli vist.

5.8 Google ReCaptcha

Ved sending av skjema kan vi bruke reCAPTCHA-tjenesten levert av Google Inc. for å sørge for tilstrekkelig datasikkerhet. Denne tjenesten brukes hovedsakelig for å finne ut om inndataene er sendt av en fysisk person eller misbrukes av automatisert behandling. Tjenesten inkluderer sending av IP-adressen og eventuell annen informasjon til Google som Google trenger til reCAPTCHA-tjenesten. Dette er emnet for den avvikende personvernerklæringen til Google Inc. For mer informasjon om personvernerklæringen til Google Inc, kan du besøke https://policies.google.com/privacy?hl=no.

6. Transfer of data

Dine personopplysninger overføres ikke til tredjepart, med mindre dette er påkrevd for å kunne inngå en kontrakt eller du eksplisitt har gitt ditt samtykke. Ved levering av tjenester kan det for eksempel være nødvendig for oss å videresende adressen og bestillingen din til din grossistpartner, servicepartner. Hvis vi bruker eksterne serviceleverandører, er de omhyggelig utvalgt og forplikter seg til å overholde alle personvernbestemmelsene i art. 28 GDPR. (se figur 5)

7. Use of cookies

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på en brukers nettleser eller på brukerens datamaskin via nettleseren. Når en bruker besøker et nettsted, kan en informasjonskapsel bli lagret i brukerens operativsystem. Denne informasjonskapselen inneholder en karakteristisk tegnstreng slik at nettleseren kan identifiseres entydig når nettstedet besøkes på nytt. Vi bruker informasjonskapsler til å gjøre tilbudet vårt mer brukervennlig, effektivt og sikkert. Informasjonskapsler gjør det også mulig for systemene våre å gjenkjenne nettleseren etter et sideskift og å tilby deg tjenester. Enkelte funksjoner på nettsiden vår fungerer ikke uten bruk av informasjonskapsler. Disse tjenestene krever at nettleseren må gjenkjennes på nytt etter et sideskift.

Informasjonskapsler vil bli lagret på datamaskinen din. Du har derfor full kontroll over bruken av informasjonskapsler. Ved å velge de aktuelle tekniske innstillingene i nettleseren, kan du hindre lagring av informasjonskapsler og overføring av dataene de inneholder. Informasjonskapsler som allerede er lagret, kan slettes når som helst. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan hindre full bruk av alle funksjonene på nettstedet.

Ved å bruke koblingene under kan du finne ut hvordan du kan administrere informasjonskapsler (for eksempel deaktivere dem) for de viktigste nettleserne:

Behandlingen utføres på grunnlag av § 15 (3) TMG (Telemedia Act) og i henhold til art. 6 (1) bokstav f GDPR på grunn av vår legitime interesse i formålene ovenfor. Dataene som samles inn på denne måten, blir pseudonymisert ved bruk av teknologiske tiltak. Det er derfor ikke mulig å knytte dataene til deg personlig. Dataene blir ikke lagret sammen med andre personopplysninger om deg.

Du kan når som helst endre dine innstillinger for informasjonskapsler og tilbakekalle eventuelle tidligere samtykker. Dette gjøres ved å klikke på det grå tannhjulsikonet nede i venstre hjørne på nettstedet.

I avsnitt 5 er det en liste over eksterne informasjonskapsler som benyttes når du besøker nettstedet vårt.

8. Kontaktskjema

Når du kontakter oss via e-post eller kontaktskjema, lagres informasjonen du gir. Hensikten med dette er å kunne behandle dine forespørsler og eventuelle oppfølgingsspørsmål.

9. Nyhetsbrev

Hvis du velger å motta nyhetsbrevet som tilbys via nettstedet, ber vi deg om en e-postadresse og opplysninger som gjør oss i stand til å kontrollere at det er du som eier den oppgitte e-postadressen, og at du samtykker i å motta nyhetsbrevet (dobbel reservasjonsprosedyre). For å tilpasse nyhetsbrevet lagrer vi personopplysninger som tittel, fornavn, etternavn og e-postadresse. Vi bruker da disse dataene til å sende ønsket informasjon og dokumentere ditt samtykke. Samtykket som gis til å lagre data, e-postadresse og å bruke dette ved utsending av nyhetsbrevet, kan når som helst trekkes tilbake med virkning for fremtiden, enten via koblingen i nyhetsbrevet, din Einhell-brukerkonto eller ved skriftlig melding per post til Einhell Nordic A/S, Rokhøj 26, 8520 Lystrup, Danmark, service-dk@einhell.com. For å administrere og distribuere nyhetsbrevet vårt bruker vi tjenestene til CleverReach GmbH & Co. KG (Muehlenstr. 43 - 26180 Rastede - Tyskland).

For å kunne utføre nyhetsbrevtjenesten på en tilfredsstillende måte sender vi de oppgitte personopplysningene til CleverReach. 

10. Statistical Analysis

Vi trenger statistisk informasjon om bruken av nettstedet for å gjøre nettstedet mer brukervennlig, foreta målgruppemålinger og gjennomføre markedsundersøkelser. Til dette formålet bruker vi webanalyseverktøyene som er beskrevet i denne delen.

10.1 Google Analytics

Google Analytics leveres av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Denne analyseprogramvaren konfigureres i samsvar med kravene til personvern. Mer spesifikt bruker vi Google Analytics sammen med tilleggsfunksjonen som leveres av Google for å anonymisere IP-adresser. Dette verktøyet forkorter vanligvis en IP-adresse innenfor  EU og bare i unntakstilfeller etter at den er overført til USA.

Du kan hindre at dette verktøyet samler inn og analyserer dataene dine ved å laste ned og installere nettleser-plugin-modulen som er tilgjengelig på følgende kobling: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

11. Datasikkerhet

Våre ansatte og de tjenesteleverandørene vi benytter, er bundet av en taushetserklæring og plikter å overholde bestemmelsene i gjeldende personvernlover. Selskapet gjennomfører egnede tekniske og organisasjonsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte dine personopplysninger mot tap, endringer, ødeleggelse, tilgang av uautoriserte personer og uautorisert spredning. Våre sikkerhetstiltak oppdateres i samsvar med den tekniske utviklingen.

For å beskytte sikkerheten til dataene dine under overføring bruker vi de nyeste krypteringsprosessene.

12. Dataoppbevaringstid

Generelt oppbevarer vi dataene dine så lenge det er nødvendig for å bruke dem på nettstedet og tilknyttede tjenester, eller så lenge vi har en legitim interesse av å oppbevare dem lenger (f.eks. på grunn av kontraktsoppfyllelse kan vi fremdeles ha en legitim interesse i markedsføring via post). Sletting av data skjer når lovbestemt eller kontraktsmessig oppbevaringstid er utløpt (f.eks. oppbevaringstider som er spesifisert av skatte- og handelslover). Data som ikke er underlagt oppbevaringstider, slettes når de ikke lenger trengs for å oppfylle det spesifikke formålet.

13. Brukerrettigheter

Som nettstedbruker har du bestemte rettigheter. For å utøve rettighetene dine henviser vi til opplysningene i delen om kontaktopplysninger. Men sørg for at vi kan identifisere entydig hvem du er.

14. Rett til å motta informasjon, gjøre korrigeringer og slette data

I henhold til personvernforordningen (GDPR) skal du når som helst på forespørsel kostnadsfritt motta skriftlig informasjon om hvilke data vi har lagret om deg (f.eks. navn, adresse). I tillegg har du rett til å korrigere eller slette disse dataene, hvis lovbestemte krav ikke er oppfylt. Unntatt fra denne retten til å slette, er for eksempel data om forretningsprosesser som er underlagt lovbestemte oppbevaringstider.

15. Rett til å begrense databehandling

Du har rett til å begrense behandlingen av dine personopplysninger.

16. Klagerett

I tillegg har du rett til å klage på databehandlingen utført av oss. Vi vil da slutte å behandle dataene dine, unntatt der vi -- i henhold til lovbestemmelser -- kan dokumentere tvingende legitime grunner for fortsatt behandling som veier tyngre enn dine rettigheter.

17. Rett til dataoverførbarhet

Dessuten er vi forpliktet til på forespørsel å sørge for overførbarhet for de oppgitte personopplysningene ved å gjøre dataene tilgjengelige i et vanlig og maskinlesbart dataformat.  

18. Tilbaketrekking av samtykke

Du kan når som helst og med virkning for fremtiden trekke tilbake ditt samtykke til behandling av personopplysninger som du har gitt oss for ett eller flere spesifikke formål. Dette påvirker ikke lovligheten for behandlingen som skjedde før tilbaketrekningen av samtykket. 

19. Automatisert behandling av personopplysninger

Behandling av dine personopplysninger bare med automatiserte midler skjer bare hvis dette er nødvendig for å inngå eller oppfylle en kontrakt og hvis det ikke involverer noen juridisk eller lignende virkning for deg.

20. Endring av våre personvernbestemmelser

Vi forbeholder oss retten til å foreta periodiske endringer i denne personvernerklæringen slik at den oppfyller gjeldende lovbestemte krav, eller for å implementere endringer i våre tjenester i personvernerklæringen (f.eks. ved innføring av nye tjenester). Denne nye personvernerklæringen vil da gjelde for alle senere besøk på nettstedet.

21. Sende klager til reguleringsmyndigheter

Du har rett til å rette klager angående behandlingen av dine personopplysninger til de relevante reguleringsmyndighetene. Du kan kontakte enten datavernkontoret med jurisdiksjon på bostedet ditt eller i landet ditt, eller datavernkontoret med jurisdiksjon over oss. Dette er:

Datavernkontoret

Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K
Email: dt@datatilsynet.dk
Website: www.datatilsynet.dk

22. Kontakt oss

Alle forslag, klager eller spørsmål du kan ha angående behandling av dine personopplysninger, kan rettes til vår datavernansvarlig. Vi anbefaler at du alltid sender konfidensielle opplysninger i posten.

Datavernansvarlig Einhell Nordic A/S

Einhell Nordic A/S
Rokhøj 26
8520 Lystrup
Denmark

E-post: datenschutz@einhell.com
Telefon: +47 38 17 70 80